#EXTRA 7 – Bo czemu nie kawa? #2
Pytaliście, zaczepialiście i w końcu jest! Zapraszamy na drugi z serii odcinków, poświęconych Coffee Specialty – z udziałem Andrzeja Wownianko – Mistrza Polski AeroPress 2018 roku.
W tym odcinku rozmawiamy o podstawach sensoryki – czyli o tym, jak nasze zmysły odbierają to, co spożywamy. Jak zapachy z dzieciństwa pozwalają dziś odkrywać bogactwo kaw specialty. Czym są tajemnicze spotkania zwane cuppingami oraz jakie są podstawowe regiony kawowe na świecie. Czujecie już zapach tego odcinka? Zatem – dobrego odbioru! #BoCzemuNieKawa ?
Podcast: Play in new window | Download (61.4MB)
Linkownia:
Prowadzący:
- Krzysztof Kołacz (@kolaczkrzysztof)
- Rafał Sobolewski (@sobolowy)
Gość:
Montaż:
- Anna Grzebinoga (@grzebiphoto)
Podcast „Bo czemu nie?”:
- Podcast „Bo czemu nie?” (@boczemuniepl)
- Facebook podcastu (https://fb.com/boczemuniepl/)
- Instagram podcastu (https://instagram.com/boczemuniepl/)
Jeśli masz do nas jakieś pytania, pisz śmiało na kontakt@boczemunie.pl i łap nas w mediach społecznościowych.
Nie przegap kolejnych odcinków:
- Subskrybuj podcast przez – RSS
- Słuchaj podcastu w – Apple Podcasts
- Słuchaj podcastu w – Google Podcasts
- Słuchaj podcastu w – Overcast FM
- Słuchaj podcastu w – Spotify
- Słuchaj podcastu w – Pocket Casts
- Słuchaj podcastu w – PlayerFM
- Słuchaj podcastu w – CastBox
Kolejny odcinek już w następną środę.
Twój głos jest dla nas cenny! Oceń nas w iTunes. Jak?
Dla Ciebie to zaledwie chwila, a dla nas Twoja opinia i liczba gwiazdek mają ogromne znaczenie. Dzięki nim nasz podcast ma szanse trafić do większej liczby osób.
Aby wystawić taką opinię:
- Uruchom aplikację „iTunes” na komputerze Apple lub aplikację „Podcasts” na iPhone lub iPadzie. Jeśli masz komputer z systemem Windows, pobierz odpowiednią wersję stąd.
- Zaloguj się (Jeśli nie posiadasz swojego AppleID to załóż je – to nic nie kosztuje.), następnie w sekcji „Sklep” wyszukaj podcast „Bo czemu nie?”.
- Wybierz odpowiednią liczbę gwiazdek, które chcesz nam przyznać oraz napisz (lub nie) kilka słów na temat naszego podcastu. Bo czemu nie?
Dzięki takim osobom, jak Ty możemy docierać do szerszej liczby słuchaczy
i być lepiej widoczni w katalogu iTunes.
Super odcinek, czekam na następny. Ciekaw jestem, czy do kaw z różnych stron świata należy dobrać różne metody parzenia. Pozdrawiam, Tomek
Zapytamy o to Andrzeja w kolejnym odcinku z tej serii 😉
Dzięki za komentarz!
Dodatkowo polecam książkę Iki – https://www.empik.com/kawa-instrukcja-obslugi-najpopularniejszego-napoju-na-swiecie-grabon-ika,p1145091267,ksiazka-p – tam trochę o tym + chodzenie na cuppingi. Tam dowiesz się najwięcej i doświadczysz od razu różnic.
Bardzo ciekawy odcinek czekam na nastempny!
Ale wiesz @David, że ten podcast od czasu jego publikacji ma już ponad 230 nowych odcinków, które możesz przesłuchać? 🙂 Dzięki, że tu jesteś!